Кутията на Биляна Петринска

Биляна Петринска

Кутията на Биляна Петринска

Биляна ПетринскаБиляна Петринска е една от най-чаровните и пленяващи актриси в България. Тя е талантлива, красива, стилна, умна и с прекрасен глас, който чуваме в редица реклами и озвучения на филми. Биляна гледаме както на театралната сцена, така и на малкия екран. Малка част от имената на пиеси и филми, в които участва са: 
– „Тя и той“; 
– „Клиника на третия етаж“; 
– „Животът е прекрасен“; 
– „Казанова“;
– „Идеалният мъж“ и много други;
Благодарим за интервюто, Биляна! :) 

Кое е любимото Ви цвете? 

Нямам само едно. Обичам лалета. Момини сълзи също. Обичам аления цвят и нежността на полския мак. Като малка обичах простотата на маргаритката. Обичам уханието на кокичета…градински карамфил, теменужки и люляк…

Какви цветя обичате да подарявате?

ВСЯКАКВИ. Всяко цвете е красиво. Много обичам пъстротата на полските цветя. За съжаление нежността на любимите ми макове е трайна само докато не сте ги откъснали …така че тях обичам да съзерцавам.

Как според Вас изглежда любовният букет?Биляна Петринска

…О, любовта е клиширано да се изразява само и единствено с цвете. Има нещо много мило…и ретро в този жест. Разбира се цветята съдържат в себе си отношение към любимата, но този жест далеч не е достатъчен.
Придпочитам малките ежедневни крачки в посока на ангажираност и грижовност към жената. В театъра обаче приемам цветята като голям жест. И много се радвам когато цветята наистина ухаят!!!

А този в знак на приятелство?

Да. Това е ценно.
За приятели съм правила и букет от цветна хартия „оригами“, украсени с полепнали „калинки“, боядисани с боички…Дори посланието беше изписано на „листата“….

Подарявала ли сте цветя на мъж? Какви?

Да. Мисля само на юбилей. Но в моята професия особено на премиера на сцена – това е нормално.

Според Вас съществува ли връзка между цветята и модата?

О..разбира се. Обожавам дрехи с щампи на цветя…Има цели колекции подчинени на флоралния мотив. Чанти..аксесоари…връхни дрехи..обувки…Обожавам летните рокли на цветя. Слънчево е…

Какво ще пожелаете на Run-a-Way?

Да бъдете уханни и да усмихвате всички!!!

Биляна Петринска

Споделете публикацията

Comment (1)

  • Лучия Крумова Reply

    Страшно ми харесва гласът й, интонацията и паузите, мисля че нашите дубльори, естествено, талантливи артисти, са най-добрите в света,защото предават цялата емоция и наподобяват гласовете на актьорите!

    11.09.2020 at 14:44

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *